prof. dr. Giannoula Tsakitzidis

Op 26 oktober organiseren we opnieuw ons grote symposium De Eerstelzijnszone als verbindend speelveld.


In afwachting stelden we de sprekers twee pertinente vragen. Vandaag laten we prof. dr. Giannoula Tsakitzidis aan het woord.

Wat is jouw kernboodschap tijdens het symposium?

In de eerste plaats wil ik de organisatie een pluim geven voor de interactive opzet van de voorbereidingen en het programma. Het straalt interprofessionaliteit uit! Mijn expertise ligt vooral bij het ontwikkelen van interprofessionele onderwijsmodules met bijhorend educatief materiaal en evaluatie-instrumenten. Er kan geen kwaliteitsvol onderwijs georganiseerd worden zonder dat het afgestemd is op de noden in de PZON-gerichte praktijk.

Zorgen voor en ervoor zorgen dat dit samen zonder al te veel zorgen gebeurt is niet evident. De link tussen onderwijs, onderzoek en vooral de praktijk mogen nooit vergeten worden. De beschrijving van de vijf bouwstenen van interprofessioneel samenwerken helpen mij een beter zicht te krijgen op wat goed loopt en wat beter kan. Dat laatste wil ik zoveel als mogelijk delen.

Waarom is dit symposium belangrijk?

Voor mij is dit een duidelijk voorbeeld van terugkoppeling van een mooi afgelegd traject. In interprofessioneel samenwerken is het belangrijk om over de samenwerking aan zich ook te reflecteren en deze te evalueren. Steeds openstaan voor innovatie en andere perspectieven horen over eenzelfde onderwerp is verrijkend. Het helpt nieuwe inzichten te verwerven en je netwerk uit te breiden. Samen krachten bundelen versterkt de draagkracht van elke stakeholder individueel.