Wat is bewegen op verwijzing?

Patiënten in beweging krijgen én houden. Heel belangrijk, maar soms ook een hele uitdaging. Help inactieve patiënten op weg én win tijd door patiënten te verwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Bewegen op Verwijzing is een persoonlijk coachingtraject, dat zich kenmerkt door een professionele en motiverende coach, een beweegplan op maat en nauwe opvolging.

Vind een beweegcoach in jouw buurt

Klik hier om een coach te vinden in jouw buurt

Wat doet een BOV-coach?

Een Bewegen Op Verwijzing-coach probeert patiënten in beweging te krijgen aan de hand van motiverende gesprekken. De coach maakt samen met de patiënt een beweegplan op maat en volgt dit op. Hij of zij blijft de patiënt coachen en motiveren aan de zijlijn om de beweegdoelen waar te maken. Een begeleiding is onder te verdelen in 3 stappen:

  1. Intakegesprek (meestal 1 uur)
    Tijdens deze kennismaking gaat de coach op zoek naar het huidige beweeggedrag, de motivatie, de moeilijkheden, het beweegverleden,… Uit dat gesprek groeit een beweegplan, dat de patiënt zelfstandig zal starten.
  2. Opvolging (+/- 30 min)
    De coach volgt de patiënt op. Wat gaat er goed? Wat loopt moeilijk? Waar kan het beweegplan aangepast worden? De tijd tussen de contactmomenten wordt steeds langer, zodat de patiënt onafhankelijk van de coach zal blijven bewegen.
  3. Out-take (+/-45 min)
    De coach en de patiënt vinden dat de patiënt zelfstandig verder kan. Het voorbije traject wordt overlopen en eventuele moeilijke momenten in de toekomst worden besproken, zodat het geloof in eigen kunnen van de patiënt nog eens extra versterkt wordt.

De coach tracht (indien het digitaal mogelijk is) ook steeds een verslag van elk gesprek naar de doorverwijzende arts en de huisarts te versturen .

Ik heb een vraag of wil contact

Klik hier voor meer informatie

Of mail naar Logo Gezond Plus: Jolien.braeckman@gezondplus.be

Getuigenis

Video's