Wat doen we?

ELZ Druivenstreek is een organisatie die verbindingen tussen alle professionals, betrokken bij de eerste lijn binnen onze zes gemeenten, faciliteert opdat uiteindelijk de burger daardoor betere zorg krijgt.

We zijn een faciliterende organisatie. Dit wil zeggen dat we vooral mensen samenbrengen om samen te werken in acties, beleid of projecten.

De zes gemeenten van onze EersteLijnsZone zijn Hoeilaart, Kraainem, Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

De professionals zijn niet enkel de evidente zorgvestrekkers zoals bv huisartsen, kinesisten, tandartsen, apothekers, psychologen, thuisverpleging en alle anderen. Ook de medewerkers van welzijnsvoorzieningen zoals het CAW, Sociaal huis, woonzorgcentra en andere voorzieningen zijn mee aangesloten. Verder zijn ook de lokale besturen van de partij en dan vooral die politici en diensten die betrokken zijn bij zorg en welzijn.

Ook de burger zelf is betrokken bij deze organisatie via vertegenwoordigers uit organisaties van Personen met een Zorg of OndersteuningsNood (PZON).

Alle bestuurders zijn er van overtuigd dat de zorg beter kan worden als professionals elkaar beter kennen en meer samenwerken. We zijn een vrij nieuwe organisatie en een nieuw samenwerkingsverband voor vele partners, waardoor het werk dat we doen steeds een beetje pionieren is. Zij zijn het doorgeefluik van en naar de professionals en denk ik mee over de manier waarop we nog meer kunnen verbinden ten voordele van de burgers.

Waar vind je ons?

We zijn verhuisd

ELZ Druivenstreek

!Nieuw adres!

Leuvensesteenweg 651,

bus 00G
1930 Nossegem