Omgevingsanalyse Druivenstreek

In opdracht van het Vlaams Instituut Voor de Eerste Lijn maakte ELZ Druivenstreek in september 2022 een omgevingsanalyse, dit is een momentopname van een aantal demografische, economische, ecologische en politieke indicatoren in Hoeilaart, Kraainem, Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Hiertoe werd een ‘werkgroep omgevingsanalyse’ in het leven geroepen met vertegenwoordigers uit de 6 gemeenten, die de gegevens analyseerden en hierover reflecteerden. De werkgroep telde medewerkers van de lokale OCMW’s en de dienst welzijn. Ook vertegenwoordigers uit het bestuursorgaan van ELZ Druivenstreek werkten mee.
Een analyse van deze indicatoren leidt tot cruciale inzichten over de lokale noden in de gemeenten en mondt uit in informatie over de behoeften van specifieke doelgroepen.

Dankzij deze samenwerking is de omgevingsanalyse van ELZ Druivenstreek uitgegroeid tot een instrument voor toekomstverkenning en kan deze als een kompas fungeren voor een gedragen actie-en beleidsplan.

Download de omgevingsanalyse van ELZ Druivenstreek

Wij streven ernaar om dit document voortdurend te verrijken en updaten.

Contacteer ELZ Druivenstreek via info@elzdruivenstreek.be indien je suggesties hebt om dit werkinstrument verder uit te bouwen.

Wij kijken ernaar uit van je te horen!