Op 20 juni 2023 organiseerden wij op initiatief van Link-T Scheldekracht een buurtnetwerk en wat een succes!

Link-t

Link-T Scheldekracht

Link-T is interorganisationeel team (Arktos, CAW, emino en De Kiem) met als doelstelling jongeren tussen de 18 en 30 jaar in een (zeer) kwetsbare situatie te begeleiden in activering op verschillende levensdomeinen.

Link-T Scheldekracht is actief in de eerstelijnszone Scheldekracht die gemeenten Melle, Merelbeke, Destelbergen, Laarne, Wetteren en Wichelen.

Ook op het buurnetwerk hebben ze hun eigen werking voorgesteld:

Het buurtnetwerk in een notendop

Diverse partners zaten rond de tafel met focus op 2 thema’s:

  1. Problematisch gamen of gameverslaving
  2. Wat als de jongere geen hulpvraag heeft

Voor elk thema waren praktijkexperten aanwezig die in een open gesprek hun advies, bevindingen en expertise konden delen. Mattias van Gamechangers en Chrisophe van Drugpunt lichtten elk vanuit hun insteek toe wat gameverslaving is en hoe ze ermee omgaan. Aan de andere tafel zaten Uma van Habbekrats, Kristel van De Kiem, Dirk van het CAW, Hanne van Arktos om rond motiverende en oplossingsgerichte gesprekstechnieken te praten. Bedankt aan alle aanwezigen voor hun actieve bijdrage!

Een jongere getuigde tevens ter plekke wat Link-T voor hem heeft betekend, m.n. het hielp hem openbloeien als persoon.

(Her)beleef deze namidddag

Bekijk hier het verslag van de avond:

Per thema geven we ook graag de slides mee:

  1. Problematisch gamen:
  2. Geen hulpvraag, gesprekstechnieken:

Voor wie niet kon aansluiten bij de gesprekstafel rond gamen, neem gerust ook een kijkje op de website van Gamechangers voor meer informatie.

Wil je een jongere met Link-T linken?

En verder

Link-T hoopt dat de aanwezigen net als hen geïnspireerd zijn en ze kijken er naar uit om opnieuw een buurtnetwerk in het najaar te organiseren. Nu gaan ze opnieuw aan de slag met vragen die leven binnen de partnerorganisaties.