Donderdag 21 september Werelddag dementie

Er wonen in Vlaanderen en Brussel 141.000 mensen met dementie. In 2035 zullen dat er 188.000 zijn. Minstens drie keer zoveel mensen zijn betrokken. Mantelzorgers, naasten, hulpverleners. Vanuit de praktijk weten we dat wie met dementie te maken krijgt een grote nood heeft aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening. En ook: het aanbod binnen de eigen gemeente of stad.

Om aan die informatiehonger tegemoet te komen, hebben de expertisecentra dementie een gloednieuwe brochure in magazinevorm uitgebracht. De brochure is ook goedgekeurd door mensen met dementie en mantelzorgers zélf en is een zeer handig informatie-instrument. Het helpt iedere gemeente en organisatie op weg om een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die ermee te maken krijg.

Het algemeen magazine bestellen kan via onze webshop.

Gepersonaliseerd magazine

Je kan als gemeente of organisatie ook een “gepersonaliseerd” magazine bestellen. Het algemene magazine wordt aangepast: met het logo van jouw gemeente, een voorwoord van jouw schepen, verhalen uit jouw eigen gemeente, specifieke informatie en contactgegevens, ... .

  • Vanaf 1000 exemplaren: 1,69 euro per exemplaar (kostprijs daalt bij een hogere oplage)

De prijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten. Bestellen kan tot en met 15 oktober 2023. De levering van de magazines gebeurt eind november. Voor bestellingen en vragen kunt u terecht bij tine.mous@politeia.be.