Bewegen op Verwijzing: Wat is dat?

'Bewegen Op Verwijzing’ helpt mensen die onvoldoende bewegen op weg naar een actiever en gezonder leven.

Hoe?

Met professionele, terugbetaalde coaching en een beweegplan op maat.

Jouw Bewegen Op Verwijzing-coach maakt samen met jou een beweegplan op maat en motiveert je ook om dit beweegplan uit te voeren en vol te houden. Je beweegt niet samen met de coach. Op deze manier blijf je actief, ook zonder coach.

Webinar Bewegen op Verwijzing

Een uitgebreide uitleg rond Bewegen op Verwijzing kan je bekijken in onderstaande webinar. Deze webinar werd georganiseerd door ELZ Dender en Logo Dender naar aanleiding van de uitbreiding van de doorverwijzers binnen het BOV-project.

De powerpoint van de webinar vind je hier terug:

Webinar Bewegen op Verwijzing - Uitbreiding beroepsgroepen

Video's

Doorverwijzen naar een BOV-coach

Onderstaand schema geeft weer welke zorgverstrekkers een burger kunnen doorverwijzen naar een BOV-coach. Hiervoor maken zij een verwijsbrief op. Dit kan op verschillende manieren.

Klik hier voor meer informatie over deze verwijsbrief.

Doorverwijzers BOV

Wie kan er doorverwijzen?

Daarvoor maakte Gezond Leven onderstaand duidelijk overzicht:

Voorwaarden

Bedrag

Individuele begeleiding (per 15 minuten)

  • Normaal tarief € 5
  • Met verhoogde tegemoetkoming € 1

Je betaalt minder als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming. Dit is het geval als de code onderaan de klever van je ziekenfonds eindigt op 1. Sommige ziekenfondsen betalen bovendien jouw bijdrage (gedeeltelijk) terug.

Twijfel je? Contacteer dan je ziekenfonds

BOV in Eerstelijnszone Dender

Inwoners van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Lebbeke, Zele en Hamme kunnen na afspraak terecht bij onderstaande coaches. Vraag naar een locatie in jouw buurt.

Via onderstaande pdf kan je de folder bekijken waarin je meer info terugvindt:

Promofilmpje Bewegen op Verwijzing - ELZ Dender en Logo Dender

Video's

Inspiratiegids Logo Dender - In beweging

Logo Dender maakte onderstaande inspiratiegids, In Beweging, met handige tips & tricks, materialen en ideeën om aan de slag te gaan rond het thema 'beweging'. Je vindt er onder andere info terug rond 'De week van de valpreventie', 'Bewegen op Verwijzing' en '10.000 stappen'.

Voor wie?

De inspiratiegids is gemaakt voor iedereen die meer wil bewegen. Een aantal zaken zijn specifiek naar 65-plussers gericht.

Wie kan met dit materiaal aan de slag?

  • Lokale besturen
  • Zorg -en welzijnsorganisaties
  • Schoolondersteuners
  • Bedrijfsondersteuners

Alle organisaties die willen werken aan beweging bij hun inwoners/cliënten/leerlingen/bezoekers/werknemers kunnen actie ondernemen.

Waar?

Op deze pagina van Logo Dender

Meer info

Op 28 september ging een Boterhammen en Soep door rond BOV met meer informatie over wat het is, hoe je kan doorverwijzen en een voorstelling van onze 2 BOV-coaches in onze Eerstelijnszone:

Ga naar de website van Gezond Leven

Dender, Preventie

Goed nieuws! Het aantal zorgprofessionals dat naar een Bewegen Op Verwijzing-coach kan doorverwijzen is uitgebreid. Dit betekent...