Vaccinatiecampagne Eerstelijnszone Dender

Als Eerstelijnszone vinden we het belangrijk dat zorgpersoneel zo snel mogelijk z'n derde prik kan krijgen. In afwachting van de centrale uitnodigingen willen we daarom proberen om elke vrije ruimte in ons vaccinatiecentrum vandaag al in te vullen met zorgprofessionals.

Heb jij interesse om zo snel mogelijk jouw derde prik te krijgen en is het mogelijk om je op korte termijn vrij te maken? Schrijf je dan nu in op onze reservelijst!

Locatie vaccinatiecentrum

Gezien de sluiting van onze vaccinatiecentra in Appels (15/10) en Hamme (25/9) werd op zoek gegaan naar een nieuwe uitvalsbasis. Na het afwegen van alle mogelijkheden werd gekozen voor de voormalige Sint-Jozef Arbeiderkerk, gelegen in de wijk Keur, in het centrum van Dendermonde, dichtbij de Mechelsesteenweg.

Voormalige Sint-Jozef Arbeiderkerk (Keur, Ommegancklaan) als nieuwe locatie

Na grondig overleg met de betrokken burgemeesters viel de keuze uiteindelijk op de voormalige Sint-Jozef Arbeiderkerk in de Ommegancklaan in de wijk Keur in Dendermonde. Dit gebouw werd vorig jaar al ontwijd en uit de eredienst onttrokken. Afgelopen zomer werd het kerkgebouw nog te koop aangeboden. Aangezien de verkoop nog niet rond is en het gebouw nog geen nieuwe invulling heeft gekregen, ontstonden mogelijkheden om hier een nieuw vaccinatiecentrum in onder te brengen.

Een van de belangrijkste voordelen van deze nieuwe locatie is de bereikbaarheid. Meer centraal kan een locatie haast niet liggen binnen onze Eerstelijnszone, op vergelijkbare afstand voor zowel de inwoners van Berlare, Zele, Hamme, Buggenhout als Lebbeke. Bovendien zijn er ook bushaltes op wandelafstand.

Volgorde van vaccineren: Oktober tot eind december 2021

Extra dosis covid-19 vaccins voor bewoners van woonzorgcentra en 85-plussers

Eind september 2021 werd beslist om de bewoners van de woonzorgcentra en de 85-plussers een extra COVID-19-vaccinatie te geven

  • Bewoners in de woonzorgcentra krijgen hun extra prik in het woonzorgcentrum.
  • Personen die in een GAW wonen krijgen hun vaccinatie in het vaccinatiecentrum of via de mobiele teams (zoals ook in de eerste fase het geval was).
  • De 85-plussers die thuis wonen zullen in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden.
  • Voor wie niet mobiel is en daardoor niet in een vaccinatiecentrum geraakt, is thuisvaccinatie opnieuw mogelijk.

Extra COVID-19-vaccinatie voor personen met het Downsyndroom

Eind september 2021 werd beslist om personen met het syndroom van Down toe te voegen aan de lijst van immuungecompromitteerde personen.

Boosterdosis COVID-19 voor 65-plussers en zorgverleners

Eind september 2021 werd beslist om alle 65- tot 84 -jarigen een boostervaccin te geven. Vanaf november komen ook zorgverleners in aanmerking voor een boostervaccin. De tijd tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie met Janssen (1prik) is minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dit minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden.

Met zo'n herhalingvaccinatie willen we de bescherming tegen COVID-19 versterken en verlengen.

Nieuwe vaccinatieschema’s

Naast de extra prikken zullen ook nieuwe vaccinatieschema’s opgestart worden.

  • Kinderen die 12 jaar worden, nieuwe burgers en tweede kansers zullen actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum.
  • Personen die hun eerste en/of tweede dosis gemist hebben, kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum voor een afspraak.

Word prikpartner!

Denk jij dat iemand in je buurt hulp kan gebruiken? Bied je aan als prikpartner!

Meer info nodig?

Voor alle algemene info kan je terecht op laatjevaccineren.be

Hulp nodig bij het bevestigen, wijzigen of annuleren van je afspraak? Bel het lokale callcenter: 0800-99 502

Medische vragen? Neem contact op met je huisarts.

Digitale infosessie voor burgers

Op zaterdag 27 februari, van 10u tot 12u, vond in samenwerking met Logo Dender vzw een digitale infosessie voor alle burgers van onze Eerstelijnszone (Berlare, Zele, Hamme, Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout) plaats. In deze digitale infosessie informeerden we omtrent de vaccins, maar gingen we vooral ook in op het praktische verloop: hoe ontvang je jouw uitnodiging, hoe moet je je registreren, waar kan je terecht voor ondersteuning bij transport, welke stappen moet je doorlopen in het vaccinatiecentrum, …