Gele DOOS VLAR

Wat is de Gele Doos?

De Gele Doos is een hulpmiddel om interventies door brandweer, hulp- en politiediensten te bespoedigen. In de doos bewaart men persoonlijke en medische gegevens, samen met een kopie van de identiteitskaart en een recente medicatiefiche. Deze doos wordt in de deur van de koelkast bewaard.

Voor wie is de Gele Doos?

Alle 65+’ers wonende te Gavere, Horebeke, Kruisem, Kluisbergen, Maarkedal, Oudenaarde, Wortegem-Petegem en Zwalm kunnen de Gele Doos afhalen bij de sociale dienst van hun bestuur of de apotheker.

De afhaalpunten en voorwaarden zijn voor iedere stad of gemeente verschillend. Meer concrete informatie vind je hieronder.

Waar en wanneer kan ik de Gele Doos ophalen?

Vanaf de week van 8 mei zal de Gele Doos beschikbaar zijn. Meer informatie over de afhaalpunten en -momenten vind je hieronder.

Deelnemende besturen

De gemeenten zullen de begunstigde burgers informeren via een persoonlijk schrijven. Stad Oudenaarde zal de burgers informeren via het infomagazine, flyers en sociale media.

Klik op jouw lokaal bestuur om meer informatie te krijgen over de contactpersonen en de afhaalplaats.

Wat is de taak van de burger?

  • Het infoboekje met de persoons- en medische gegevens zo uitgebreid mogelijk invullen.
  • Een recente medicatiefiche afhalen bij de huisapotheker.
  • Een kopie van de identiteitskaart toevoegen.
  • Indien een wilsbeschikking werd opgemaakt, ook dit document aan de Gele Doos toevoegen.
  • Tot slot: De Gele Doos in de deur van de koelkast plaatsen en de sticker op ooghoogte aan de binnenkant van de voordeur kleven.

Indien ondersteuning gewenst is bij het invullen van het infoboekje hopen we op de bereidwilligheid van mantelzorgers, familie of buren. Indien nodig kunnen de zorgverstrekkers in de eerste lijn of de sociale dienst van het lokaal bestuur hulp bieden.

Moet er een extra pagina afgedrukt worden om toe te voegen aan het boekje?

Hieronder kan je de PDF versie downloaden.