Wat is een Eerstelijnszone?

Eerstelijnszones zijn opgericht om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen. Het doel? Een effectieve en kwalitatieve eerste lijn waar de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen. De "eerste lijn" zijn de lokale zorg- en hulpverleners die het dichtst bij de persoon met een zorg- of ondersteuningsnood staan. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor personen met zorg- en welzijnsvragen. 

Meer info vind je hier.

Bewegen op Verwijzing

Vanaf januari 2022 wordt in onze volledige eerstelijnszone ingezet op het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Ontdek hier de BOV-coaches in ELZ Kemp en Duin.

Logo's

Blijf je graag op de hoogte van het nieuws in ELZ Kemp & Duin?

Blijf je graag op de hoogte van wat er reilt en zeilt binnen onze ELZ? Schrijf je dan hier in op onze maandelijkse nieuwsbrief en/of volg onze Facebookpagina.

Lees hier alvast de vorige edities van onze nieuwsbrief!

Ben jij aangemeld voor de algemene reservelijst voor vaccinatie?


Registreer je nu op www.qvax.be zodat je wordt opgeroepen wanneer er een vaccin vrijkomt!

 

Registreren op QVAX? Ja graag!

Zoek zorgverleners in jouw zone

COVID-19 Mentaal welzijn

Sensibilisering covid

Helpen in onze vaccinatiecentra?

De operationalisering van de vaccinatiecentra in Genk en Bree draait op volle toeren. Ben jij geïnteresseerd om te helpen in één van onze vaccinatiecentra? Surf dan naar Help de helpers

Vragen? Bekijk zeker onze FAQ!

Evenementen

WORKSHOP: De Geluksdriehoek (Uitgesteld omwille van huidige coronamaatregelen)