Informatie over vaccinatiecentrum ZORA - ELZZORA

 

VC ZORA

Welkom op de informatiepagina van vaccinatiecentrum ZORA in Lint.

Inwoners van Boechout, Kontich, Edegem, Lint, Hove en Mortsel kunnen zich laten vaccineren in vaccinatiecentrum ZORA in de AED Studios in Lint.

Inwoners van Borsbeek kunnen zich laten vaccineren in het vaccinatiedorp in Park Spoor Oost in Antwerpen. Klik hier voor meer informatie.

WANNEER ZAL IK UITGENODIGD WORDEN?

Nu er goedgekeurde vaccins zijn tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werd een vaccinatiestrategie bepaald met een aantal prioritaire groepen. 

1. Woonzorgcentra en zorgpersoneel

Deze groep is de afgelopen maanden een eerste keer of al volledig gevaccineerd. 

2. 65-plussers, risicopatiënten en zwangere vrouwen

Alle burgers uit deze groepen hebben een uitnodiging ontvangen en zijn een eerste keer of al volledig gevaccineerd. 

Als je tot één van deze groepen behoort en nog geen uitnodiging hebt ontvangen, kan je contact opnemen met onze COVID-Projectcoördinator Louise De Groof via covid@elzzora.be of op het nummer 0471/92 89 02. Zij helpt je graag verder.

3. Rest van de bevolking

Momenteel is de rest van de volwassen bevolking (van oud naar jong) aan de beurt. 

Lees hieronder meer over je uitnodiging en afspraak voor vaccinatie.

JE UITNODIGING EN AFSPRAAK

 • Wanneer krijg ik een uitnodiging?
 • Hoe ziet de uitnodiging eruit?
 • Wat als ik mijn uitnodiging kwijt ben?
 • Moet ik de uitnodiging bevestigen als de datum op de brief me past?

De antwoorden op al uw vragen over de uitnodiging en afspraak vind je terug op deze pagina, op de website laatjevaccineren en in onderstaand document met veelgestelde vragen.

pdf bestandVeelgestelde vragen vaccinatiecentrum ELZZORA 28_05_2021.pdf (280 kB)

Let op voor valse vaccinatie-uitnodigingen. Klik hier voor meer informatie over hoe je valse uitnodigingen kan herkennen. 

Heb je een uitnodiging voor vaccinatie gekregen?

Volg de instructies op je uitnodigingsbrief om je afspraak te bevestigen, wijzigen of annuleren. Het nummer van de lokale helpdesk vind je terug op de brief. Buiten de openingsuren van de lokale helpdesk kan je terecht op het algemeen nummer: 02 713 87 00

Nog geen uitnodiging voor vaccinatie gekregen?

We zijn recent gestart met de vaccinatie van de rest van de bevolking (van oud naar jong). Daarnaast vaccineren wij ook enkelingen die door de QVAX-reservelijst last-minute worden opgeroepen, wanneer er op het einde van de dag vaccins over zijn. Verder willen we je graag meegeven dat de uitnodigingen worden verstuurd door het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid. Wij hebben dus geen invloed op wie wanneer exact wordt uitgenodigd.

Ga naar https://burgerprofiel.vlaanderen.be/ om te kijken of je uitnodiging digitaal beschikbaar is.

Laat je vaccineren vakantieHou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met je afspraken voor vaccinatie. Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie of reis vertrekt. Kan je toch niet wachten, plan je reis dan tussen je twee vaccindosissen, maar zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld.

Klik hier voor meer informatie over vaccinatie en vakantie

Klik hieronder voor meer informatie over reizen buiten België:

Kan ik me bij vaccinatiecentrum ZORA in Lint aanmelden voor de reservelijst?

Ja, iedereen (vanaf 16 jaar) kan zich registeren via https://www.qvax.be/. Als je intussen al een uitnodiging voor vaccinatie ontving, vervalt je inschrijving op QVAX. Dit om te vermijden dat je dubbel wordt ingepland. Wanneer Vlaanderen je op de reguliere manier uitnodigt, kan het wel enkele dagen duren vooraleer je papieren uitnodiging in de brievenbus valt.

Via https://burgerprofiel.vlaanderen.be/ kan je zelf nakijken of je reguliere uitnodiging met de post onderweg is. 

Hoe werkt QVAX?

Als vaccinatiecentrum ZORA op het einde van de dag vaccins over heeft, kan het mensen via QVAX oproepen. Verder kan de lijst van QVAX ook gebruikt worden om 'lege afspraken' voor de volgende dagen op te vullen. Burgers zullen een sms ontvangen met de vraag om de oproep binnen het half uur te bevestigen en moeten zich op het opgegeven uur naar het vaccinatiecentrum begeven. Belangrijk: Als je uitgenodigd wordt via QVAX, kan je slechts eenmalig doorklikken naar het boekingssysteem Doclr ter bevestiging van je last minute uitnodiging. Als je de afspraak in Doclr toch niet bevestigt, verlies je de kans op een nieuwe uitnodiging via QVAX. Uiteraard word je wel nog steeds per prioriteit en per leeftijdscategorie uitgenodigd. Verder is het belangrijk dat je je beschikbaarheden week per week aanpast. Wanneer je aanduidt dat je bijvoorbeeld beschikbaar bent van 17:00-21:00, ben je effectief tijdens al deze uren beschikbaar.

Wie ouder is dan 18 jaar, kan vrijwillig aanduiden of men al dan niet met een vaccin van Johnson & Johnson wil gevaccineerd worden. Dat is echter geen garantie op welk vaccin je krijgt. Ook als je dit aanduidt, kan je via QVAX uitgenodigd worden voor een vaccin van Pfizer.

Het algemene principe blijft dat vaccinatiecentrum ZORA alle vrijgekomen plaatsen eerst invult met personen die de volgende prikdagen staan ingepland of mensen die zich registreerden op QVAX. Alle legen sloten worden opgevuld, waardoor geen enkel vaccin in ons vaccinatiecentrum wordt weggegooid.

Klik hier voor het antwoord op veelgestelde vragen over QVAX.

Krijg ik sneller mijn vaccin als ik op de QVAX-reservelijst sta?

Niet per se. Alléén burgers binnen de doelgroep en leeftijdscategorie (van oud naar jong) die op dat moment aan de beurt zijn, zullen mogelijks worden opgeroepen wanneer er een dosis op overschot is. De volgorde van de overheid – per prioriteit en per leeftijdscategorie - blijft gehandhaafd. Je kan via de reservelijst dus niet ‘voorsteken’. Je registratie op https://www.qvax.be/ heeft geen gevolgen voor de ‘gewone’ uitnodiging voor vaccinatie. Mogelijk krijg je die zelfs eerder. De QVAX-reservelijst biedt dus geen garantie dat je sneller wordt gevaccineerd.

HOE VERLOOPT DE VACCINATIE IN VACCINATIECENTRUM ZORA?

Linde Merckpoel leidt je rond in vaccinatiecentrum ZORA. Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe het er aan toe zal gaan? Hoe ziet de uitnodigingsbrief er uit? Zit je nog met praktische vragen?

In dit filmpje legt Linde Merckpoel alles piekfijn uit!

BEREIKBAARHEID EN TOEGANKELIJKHEID

 

AED STUDIOS

Vaccinatiecentrum ZORA bevindt zich in de AED Studios. Dit is een groot mediacomplex, gelegen in de Fabriekstraat 38, 2547 Lint.

 • Zijn de AED Studios goed bereikbaar?
 • Hoe geraak ik aan het vaccinatiecentrum met de fiets of met het openbaar vervoer?
 • Ik ben minder mobiel of ik geraak niet op eigen krachten of met het openbaar vervoer in het vaccinatiecentrum. Wat doe ik nu best?
 • Mag ik een begeleider meenemen naar mijn afspraak?
 • Zijn er rolstoelen ter beschikking?
 • Ik wil met de auto komen. Is er een parking?

Klik op onderstaand document voor het antwoord op deze en veel meer vragen.

pdf bestandVeelgestelde vragen vaccinatiecentrum ELZZORA 28_05_2021.pdf (280 kB)

Map met route naar vaccinatiecentrum ZORA.

pdf bestandVaccinatieroute Zora - OSM v2.pdf (9.21 MB)

Burgerprofiel 1

Wil je de uitnodiging voor vaccinatie graag via mail ontvangen? Activeer dan de digitale brievenbus (eBox) via 'Mijn Burgerprofiel'. Dit is de snelste manier om op de hoogte te zijn van je afspraak voor vaccinatie als je aan de beurt bent. Je zal je uitnodiging ook in je brievenbus krijgen.

Wil je weten hoe je jouw e-box kan activeren? Klik hier.

Klik hier voor het laatste nieuws in de vaccinatiecampagne.

Laat je vaccineren affiche

veelgestelde vragen
 • Kan ik kiezen welk vaccin ik krijg?
 • Is vaccinatie tegen COVID-19 verplicht?
 • Worden kinderen ook gevaccineerd tegen COVID-19?
 • Mag ik het coronavaccin krijgen als ik (chronisch) ziek ben?
 • Hoeveel mensen moeten zich laten vaccineren om groepsimmuniteit te halen?

Klik hier voor het antwoord op deze en veel meer vragen.

Afbeelding%20vrouw%20Maatregelen%20volgen%20na%20je%20vaccin.pngHet lijkt logisch: je bent gevaccineerd, dus niet meer kwetsbaar. Helaas is het niet zo eenvoudig. Je moet je nog steeds aan de maatregelen houden. Hoe komt dat? 

1. Je kan nog steeds besmet raken

2. Er is een kans dat je op het moment van vaccinatie al besmet was 

3. Je kan anderen besmetten

De huidige maatregelen volgen en testen blijft dus nodig.

Wil je meer informatie? Klik hier

Afbeelding met de woorden 'contacteer ons' en icoontjes van e-mail, telefoon en vraagteken.

Klik hieronder voor meer informatie over:

Voor algemene vragen kan je terecht op de Vlaamse infolijn op het nummer 1700.

Kreeg je al een uitnodiging en wil je jouw afspraak graag bevestigen, wijzigen of annuleren? Volg de instructies op je uitnodigingsbrief. Het nummer van de lokale helpdesk vind je terug op deze brief. Buiten de openingsuren van de lokale helpdesk kan je terecht op het algemeen nummer: 02 713 87 00

Is je vraag niet beantwoord? Neem contact op met onze COVID-Projectcoördinator Louise De Groof via covid@elzzora.be of op het nummer 0471/92 89 02. Zij helpt je graag verder.

Algemene vragen voor onze eerstelijnszone? Stuur ons een mailtje via info@elzzora.be

Vaccinatiecampagne poster

VACCINATIETELLER

teller header

Het aantal gevaccineerde Vlamingen groeit élke dag. Volg je de cijfers graag op de voet?

De vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Eerstelijnszone ZORA en in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een vaccin tegen COVID-19.

Klik hier voor de cijfers per gemeente.

Helpende handen

Klik hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk in ons vaccinatiecentrum.

 

VZ ZORA helpende hand klein

 

Wie echt niet in het vaccinatiecentrum geraakt, kan thuis gevaccineerd worden. Dat kan alleen als je door gezondheidsproblemen niet naar het vaccinatiecentrum kan komen. Je huisarts zal beoordelen of je thuis gevaccineerd moet worden en dat in overleg met jou organiseren.

Klik hier voor meer informatie.