Wat is de Sociale Kaart?

QR-code sociale kaart

Op de Sociale Kaart vind je meer info over zorgaanbieders. Dit zijn zowel zorgvoorzieningen als gezondheidszorgverstrekkers.

Je kan er de contactgegevens raadplegen of info over hun werking, doelgroep, openingsuren, erkenningen… opzoeken. Dit is het meest volledige bestaande overzicht dat je kan raadplegen.

Deze info is nuttig voor zowel alle eerstelijnsprofessionals als voor zij met een zorg- en/of ondersteuningsnood.

Wie, wat hoe?

Onze collega's van ELZ Dender vzw hebben een stroomdiagram en een antwoord op 5 vragen over De Sociale Kaart opgemaakt. We hopen door deze mee te verspreiden organisaties, praktijken en zelfstandige zorgverstrekkers ook in onze eerstelijnszone aan te sporen om hun gegevens erop te zetten en aan te passen wanneer nodig:

  • Wat is www.desocialekaart.be?
  • Waarom is een profiel nodig?
  • Waarom is een fichebeheerder nodig?
  • Waarom registreren op De Sociale Kaart?
  • Waar is meer informatie te vinden?

Wat is er juist vernieuwd?

De website kreeg een volledig nieuwe look en feel. Daarnaast is er een verbeterde zoekmotor en geoptimaliseerde gegevensuitwisseling door de koppeling met authentieke overheidsbronnen.

Heb je vragen?

Lukt het niet om opgenomen te worden in de databank met correcte gegevens? Ontbreken andere organisaties/zorgverstrekkers volgens jou?

De Sociale Kaart in een notendop!

Video's

Initiatieven rond de Sociale Kaart in eerstelijnszone Scheldekracht

  • Infosessie
Scheldekracht, Sociale kaart
-
Online training, gratis

Op woensdag 8 mei van 12u30 tot 13u30 geeft Christophe Pyra, regiocoördinator Oost-Vlaanderen, een online proefsessie over de Sociale Kaart. Al gehoord van www.desocialekaart.be, en weet je er graag eens het fijne van? Of heb je wel wat ervaring met de Sociale Kaart, maar zoek je tips & tricks om efficiënter met deze online tool te kunnen werken? Dan is deze proefsessie zeker iets voor jou!