De netwerken van Geestelijke Gezondheidszorg Ligant, Noolim en Reling zijn de laatste jaren bezig met het opzetten en uitrollen van de ‘conventie eerstelijnspsychologie’. Door samenwerking met een lokale coördinator is men ook binnen onze eerstelijnszone bezig met het aanbieden van deze eerstelijnspsychologische hulpverlening. Deze hulpverlening richt zich op mensen die psychisch kwetsbaar zijn of dreigen te worden, en de “helpende hand” van een professional nodig hebben. De eerstelijnspsychologische hulpverlening richt zich daarom op kinderen/adolescenten en volwassenen/ouderen die kampen met een lichte tot matige psychische problematiek. Op deze manier willen ze psychologische zorg toegankelijker maken voor de brede bevolking, met bijzondere aandacht voor kwetsbare doelgroepen.

Patiënten (met milde tot matige psychische klachten) kunnen doorverwezen worden voor een traject aan terugbetalingstarief bij de eerstelijnspsycholoog.

Het eerste gesprek is gratis, voor eventuele verdere gesprekken betaalt de patiënt €4 of €11, afhankelijk van zijn of haar statuut. Voor groepssessies betaalt de patiënt €2,5.

Alle contactgegevens en een overzicht van het groepsaanbod zijn terug te vinden via de website: www.ggzlimburg.be

(Zorg-)professionals van ELZ Kemp en Duin kunnen contact opnemen met Lise Bemelmans via L.bemelmans@kohesi.be of 0472 18 93 11