psychologie

Een nieuwe RIZIV-conventie zorgt er o.a. voor dat de terugbetaling van klinisch psychologen en orthopedagogen op korte termijn sterk uitgebreid wordt. In Oost-Vlaanderen hebben de drie netwerken geestelijke gezondheid (Het PAKT, GG ADS en RADAR) beslist om de handen in elkaar te slaan en in overleg te gaan met heel veel actoren om zo het lokaal aanbod in kaart te brengen en uit te breiden.

Vanuit de drie netwerken werd een gezamenlijke website opgericht met een overzicht en contactgegevens van de huidige geconventioneerde psychologen en orthopedagogen in de eerste lijn, zie www.psy-ovl.be.

Bij vragen kan je ook altijd terecht bij Annelies De Zaeytijd, lokaal coördinator conventie psychologische functies in de eerste lijn voor ELZ Scheldekracht.

Oriëntatie

Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod in regio Scheldekracht kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casus specifieke vragen. De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag. Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over, maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. Daarnaast maakt het Netwerkpunt op basis van de gestelde oriëntatievragen eveneens een bundeling van knelpunten die gesignaleerd kunnen worden op netwerkniveau.

Voor kinderen en jongeren kan je terecht bij het Netwerkpunt van RADAR via:

Tel. 09 397 09 87
Permanentie: ma-di-do-vrij van 9u tot 12u
Of via mail op netwerkpunt@radar.be

Voor volwassenen kan je terecht bij het Netwerkpunt van Het PAKT via:

Tel. 09 397 09 87
Permanentie: ma-di-do-vrij van 9u tot 12u
Of via mail op netwerkpunt@pakt.be

Laatste nieuws rond GGZ in de regio